'Temiz hava 20 yıl sonra şişede satılacak'

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 18:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Gönüllü Çevre Ekibi'nin düzenlediği çevre konferansından, 'doğayı bu hızla kirletmeye devam edersek, 20 yıl sonra pet şişelerde temiz hava satın almak zorunda kalabiliriz' sonucu çıktı.

As Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 'Çevremizi Niçin Korumalıyız?' başlıklı konferans, Necatibey Kız Meslek Lisesi'nde okuyan 400 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Osmangazi Belediyesi Gönüllü Çevre Ekibi'nin organizasyonu ve As Merkez'in katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan EN Kulüp Başkanı Rıza Pekdemir, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"Kirletmek kolay, temizlemek ise çok zor ve pahalı" diyen Pekdemir, yeryüzünde her 5 dakikada bir hayvan türünün yok olduğunu söyledi.

Çevre kirliliğinin çok büyük boyutlara ulaştığına dikkat çeken Pekdemir, "Yaşam kalitemizi bozmadan alacağımız basit önlemlerle çevremizi koruyabilir, çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz. Doğayı bu hızla kirletmeye devam edersek, 20 yıl sonra pet şişelerde temiz hava satın almak zorunda kalabiliriz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber